Tie

Kilvet lähti, mitä nyt?

Rekisterikilvet voivat lähteä autosta useammasta syystä. Poliisi saattaa napata kilvet mukaansa, jos auto on katsastamatta tai olet jättänyt ajoneuvoveron maksamatta. Kilvet ovat saattaneet kadota autostasi myös muista syistä, esimerkiksi siksi, että joku on ne varastanut.

Poliisi vei kilvet

Poliisilla oli todennäköisesti hyvä syy siihen, vaikka sinua tilanne varmasti ottaakin päähän. Jos sinun kuitenkin pitää ajaa autosi esimerkiksi katsastukseen, se onnistuu. Viedessään kilvet poliisi on merkinnyt valvontailmoitukseen, mitkä ajot ovat sallittuja kilpien viennistä huolimatta. Siinä saattaa olla lupa ajaa katsastukseen, mutta mikäli ei ole, autolle pitää erikseen hakea siirtolupa katsastusasemalta.

Kilvet on varastettu

Auts, ikävä juttu. Tee rikosilmoitus nyt heti, ellet sitä vielä ole tehnyt. Sen jälkeen sinun kannattaa vaihtaa rekisteritunnus kokonaan. Uudet kilvet saat heti mukaasi rekisteröintejä tekevältä katsastusasemalta. Tule siis käymään! Nappaa mukaasi henkilöllisyystodistus ja mahdollinen auton rekisteröinti- tai katsastustodistus.

Rekisterikilpi on hävinnyt

Saat uuden rekisterikilven ihan helposti. Tule vain käymään rekisteröintipalveluita tarjoavalla K1-asemalla, niin saat uudet kilvet tuossa tuokiossa. Katso hinnat täältä.

Hae siirtolupa

Kun kilvet ovat lähteneet, voi olla, ettet voi siirtää autoasi ilman kilpiä. Sinun tarvitsee siis hankkia auton siirtolupa, jotta auton liikutteleminen paikasta toiseen onnistuu. Se hoituu onneksi ihan tuossa tuokiossa rekisteröintejä tekevällä katsastusasemalla, eikä edes maksa paljon.

Rekisteröintejä tekevät K1-asemat näet täältä.