Tie

K1 katsastus uratarinat

Positiivista energiaa ja yrittämisen meininkiä

"Minulle tämä ala on ollut pienestä lähtien itsestäänselvyys. Olen kasvanut pienessä autokorjaamossa, jossa autojen kanssa touhuaminen on ollut jokapäiväistä. Valmistumiseni jälkeen työskentelin 1,5 vuotta varaosamyyjänä, kunnes vuonna 2001 tuli mahdollisuus siirtyä katsastusalalle.

K1 Katsastukseen tulin katsastajaksi vuonna 2008 Espoon asemalle ja seuraavana vuonna olinkin tuon Suomen suurimpiin kuuluvan aseman päällikkönä. Myöhemmin olen työskennellyt aluepäällikkönä ja tällä hetkellä tiimipäällikkönä sekä kahden aseman päällikkönä.

Tavallinen työpäiväni sisältää mm. katsastuksia, työvuorojen suunnittelua, asiakaspalautteiden hoitamista, uusien ja vanhojen asiakkaiden kontaktointia ja sopimusten laadintaa, tulostavoitteiden toteutumisen seurantaa, henkilöstöasioiden hoitamista ja laadunvalvontaa.

Mielestäni K1 Katsastus on iso ja kehitykseen tähtäävä, luotettava ja positiivinen paikka työskennellä. Positiivinen energia ja yrittämisen meininki antavat itsellekin potkua joka päivälle. Katsastus luo hyviä suhteita työyhteisön ja asiakkaiden välille. Työ myös kasvattaa ja monipuolistaa tietotaitoa, jota elämässä muutenkin tarvitaan."

- Tomi, Tiimipäällikkö, Seinäjoki

Yksikään työpäivä ei ole samanlainen

"Onnekkaiden yhteensattumien summana päädyin aikoinani monipuolisista toimisto- ja myyntisihteerin tehtävistä itselleni täysin uudelle katsastusalalle asiakaspalvelutehtäviin. Myöhemmin K1 Katsastus osti työnantajanani toimineen yrityksen ja K1:stä tuli työnantajani. Olen työskennellyt palveluneuvojana pitkälti yli 10 vuoden ajan ja nykyisin työskentelen katsastusaseman päällikkönä.

Yksikään työpäiväni ei ole samanlainen, joten tavallista työpäivää ei ole. Esimiehenä tuen tiimini päivittäistä työskentelyä ja kannustan tarvittaessa tavoitteiden saavuttamisessa tai selkiyttämisessä. Laadin työvuorot ja teen tuntijärjestelyt sekä seuraan tilastoja asetettujen budjettitavoitteiden osalta. Saan tavata päivittäin paljon erilaisia ihmisiä asiakaspalvelussa. Asiakaspalvelutehtävätkin ovat vaihtelevia, niihin kuuluvat esimerkiksi ajoneuvojen rekisteröinnit ja siihen liittyvä neuvonta, vakuutushakemusten käsittely sekä katsastusten vastaanotto. Työssäni vastaan osaltani myös myynnin ja markkinoinnin kehittämisestä sekä yhteydenpidosta yhteistyökumppaneihimme.

Parasta työssäni ovat tyytyväiset asiakkaat sekä onnistumiset uusien yhteistyökumppaneiden kanssa. On myös palkitsevaa nähdä oman tiimini innostuksen ja ammattitaitoisen työskentelyn tulokset. K1 Katsastus on luotettava työnantaja, joka tarjoaa ison organisaation tuen, mukavat henkilöstöedut ja laajan yhteistyöverkoston. Haluan rohkaista myös naisia mielenkiintoiselle alalle - erityisesti katsastajille riittää töitä myös tulevaisuudessa."

- Birgitta, Katsastusaseman päällikkö, Pori